Viršle u lisnatom testu

by | mart 11, 2012

Sastojci:

1/2 kg lisnatog testa
300 gr kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
viršle (po potrebi)
1/2 dl soka od jabuke
2 dl pavlake
1 kašika senfa
1 jaje
so
malo šećera

Priprema:

1. Luk sitno iseckati i propržiti ga
2. Dodati kupus i sok od jabuke, distanti dok povrće ne omekša.
3. Pomešati pavlaku i senf, posoliti i dodati malo šećera.
4. Lisnato testo razviti, tako da se dobiju 32 kvadratića (7x7cm)
5. Na svaki kvadrat staviti malo kupusa, pavlake sa senfom i pola viršle. Suprotne krajeve testa na sredini spojiti i pričvrstiti čačkalicom
6. Testo sa viršlama premazati jajetom i peći na 200 stepeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Recept Krisrine Kiš iz Subotice

Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: