Ostalo vam je uskršnje šunke? Bez brige, ovaj brz recept će vas oduševiti
Ukoliko ste pripremili čitavu uskršnju trpezu, onda je vrlo verovatno da imate gomilu hrane. Složenac sa šunkom vam može pomoći da stvorite nov ukus i iskoristite ostatke.
Uskršnja trpeza je svakako ispunjena nesvakidašnjim ukusima koja uključuju jaja, uskršnju šunku, jagnjetinu i razne vrste salata i ostalih đakonija. Kako je ova trpeza veoma bogata, često se dogodi da nam hrana ostaje i za sledećih nekoliko dana. Međutim, veliki broj ljudi ne voli kada jede istu hranu danima zaredom. Pa, ako imate ostatke uskršnje šunke, evo sjajne ideje šta da uradite sa njima.
Preukusan obrok koji se brzo priprema
Recept uključuje karfiol iili brokoli koji će jelu dati notu laganog ukusa, a oni će se savršeno uklopiti sa uskršnjom šunkom. Ovo je idealno vreme da isprobate ovakav recept jer šunka za ovaj složenac treba da bude kuvana, a koliko često imate želju da je kuvate satima pre upotrebe? Osim toga, ovo je sjajna opcija i da bogatom ukusu šunke dodate ostale uzbudljive ukuse, a veoma je pogodno i da složenac ponesete na posao.
Recept se vrlo brzo brzo priprema, a naravno količinu i kombinaciju ukusa možete prilagođavati po želji koristeći sastojke koji su vam ostali. Često se ovaj složenac pravi i sa krompirom. Evo osnove za recept.
Recept za složenac sa šunkom
Sastojci:
- 3 šolje cvetova brokolija ili karfiola
- 1 šolja uskršnje šunke (važno je da je kuvana)
- 1 šolja narendanog čedar sira
- 5 jaja
- 1/4 šolje mleka
- so
- biber
- 1 kašičica maslaca
Priprema:
- Brokoli ili karfiol prokuvajte u vodi i procedite.
- Premažite posudu u kojoj ćete peći složenac sa maslacem.
- Poslažite cvetove brokolija ili karfiola.
- Uskršnju šunku iseckajte na kockice i rasporedite uz brokoli.
- Na vrh pospijte čedar sir.
- U drugoj posudi umutite jaja, dodajte mleko i začine.
- Preliv sipajte preko složenca.
- Pecite na 180°C 30-40 minuta.
Ukoliko ste ljubitelji ovakvih recepata, možete isprobati i ovaj recept koji uključuje i pirinač:
Prijatno i uživajte!