Makarone sa krompirom i kačkavaljem
400 g krompira
250 g makarona
200 g rendanog kačkavalja
1 pavlaka
1.5 dl mleka
2 glavice crnog luka
2 kašike ulja
so, biber
Priprema:
1. Krompir oljuštiti, iseckati ga na kockice i skuvati u slanoj vodi. Posebno skuvati makarone i ocediti ih.
2. Sjediniti krompir, pavlaku, mleko, pola kačkavalja, so i biber.
3. Vatrostalnu posudu podmazati.
4. Makarone pomešati sa masom od krompira, sipati u posudu i posuti rendanim kačkavaljem.
5. Jelo peći na 200 stepeni.
6. Dok se makarone peku, crni luk iseći na kolutove i propržiti ga tako da bude hrskav. Poređati ga po pečenim makaronama.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Piroške Koso iz Doroslova
Izvor: Pošalji recept