RIJANA i KEJT MOS najgore obučene po izboru PETA

by | decembar 30, 2009

Rijana sa krznomMeđu favoritima za dodelu nagrade najgore odevenih slavnih osoba u 2009. godini po izboru PETA-e, organizacije koja se bori za etično ponašanje sa životinjama, nalaze se Rijana (21), Kejt Mos (35), Ketrin Zita Džons (40) i Elizabet Harlei (44).

Pobjednik će se izglasati preko internet ankete na stranici www.peta.org. Nagradu će u februaru dodeliti ćerkai Pola Mekartnija, Stela Mekartni (38), vegeterijanka i dizajnerka poznata po tome što odbija da koristi materijale od kože i krzna pri stvaranju svoje odeće.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Prošle godine među nominovanima su se našle Paris Hilton (28) i Kristina Riči (29) koja je rekla:

– Nisam mislila nikome da naudim svojom neosetljivošću, primila sam poruku jasno i glasno. Izvinjavam se za svoje postupke – izjavila je tada glumica.

Članak se nastavlja posle reklama

Inače, za takvo ponašanje su krivi dizajneri. Karl Lagerfeld je na kacige za motore stavio krzno malih činčila, a Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Fendi i Prada dodali su krzno na svoje jakne i torbe. Poznatima koji nose njihovu krznenu odeću na raznim dodelama ne smeta što na sebi nose mrtvu životinju i što tako u svetu promovišu određene trendove.

Tagovi: