Imamo recept za najukusnije šnicle od krompira i tikvica
Danas je baš zahladnelo, tako da nam neće biti teško da provedemo vreme u kuhinji i spremimo pravi praznik za nepca – šnicle od krompira i tikvica. A imamo i najbolji recept.
Jedno od najlaganijih i najukusnijih jela koje možete pripremati celog leta su šnicle od tikvica i krompira. Možete ih pržiti ili peći u rerni, kako više volite. Naravno, ako brojite kalorije, znajte da su šnicle pržene u ulju mnogo kaloričnije od onih iz rerne.
Kako se prave šnicle od krompira i tikvica
Da biste napravili ovo preukusno jelo od povrća, osim tikvica i krompira, trebaće vam šargarepa, peršun, malo začina, ulje za prženje i mocarela ili neki drugi sir po izboru. Mada, možete da ih napravite bez sira, i u tom slučaju će biti preukusne.
Video recept za pripremu šnicli od krompira i tikvica
Sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
- 2 tikvice
- 2 veća krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 vezica peršuna
- 2 jajeta
- 3 kašike prezle
- 200 g mocarele
- 1 kašičica vegete
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
- Dobro operite tilvice, ne morate da ih ljuštite. Izrendajte tikvice na krupno rende i stavite ih u plastičnu cediljku. Iscedite višak tečnosti.
- Oljuštite krompir i narendajte ga na krupno rende, pa iscedite rukama višak vode (kao što je prikazano u prethodnom vieu s Jutjuba).
- Pomešajte tikvice i krompir. Dodajte sitno iseckan crni luk, narendanu šargarepu i sitno iseckan peršun.
- Dodajte dva jajeta, posolite i pobiberite. Mešajte varjačom sve dok se svi sastojci ne sjedine.
- Dodajte mocarelu iseckanu na komadiće. Uzmite kašiku smese, ispljeskajte je dlanovima i na sredinu stavite komadić mocarele, zatim uvaljajte kao pljeskavicu. Uradite isto to s preostalom smesom.
- Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite šnicle s obe strane dok ne porumene.
- Poređajte šnicle na tanjir obložen papirnim ubrusom da se ocedi višak ulja. Služiti toplo uz jogurt, sir i neki umak po želji.
Prijatno!
Armastas/gettyimages.co.uk