Srneći gulaš

by | mart 19, 2012


Sastojci:

1 kg srnećeg mesa
3 glavice crnog luka
2 paprike
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 dl crnog vina
300 g krompira
3 lovorova lista
so, biber, mešavina začina
2 kašike mlevene paprike
1 kašičica tucane ljute paprike
2 kašike brašna

Priprema:

1. Crni luk, papriku i beli luk sitno iseckati. Šargarepu izrezati na tanke kolutove, a krompir na kocke.
2. U šerpi propržiti iseckano meso, a zatim dodati luk, papriku, beli luk. Dinstati petnaestak minuta i dodati krompir.
3. Kada se sastojci proprže, naliti vino, a zatim dodati začine, mlevenu papriku i lovorov list.
4. Naliti vodom da prekrije sve sastojke i ostaviti gulaš da se kuva 2 sata na laganoj vatri.
5. U čašu staviti 2 kašike brašna i umutiti ga vodom. Kada meso i povrće budu skoro gotovi, sipati smesu iz čaše. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa ringle.

Recept Maje Sorinkanović iz Brestovca

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: