Šminkanje posle 60: Trikovi da vam usne izgledaju punije i mlađe

by | jun 21, 2024
Šminkanje posle 60: Trikovi da vam usne izgledaju punije i mlađe

Ako želite da imate punije, hidriranije i lepše usne, samo primenite trikove profesionalaca. Otkrivamo kako treba da izgleda šminkanje posle 60. 

Naša lica se menjaju kako starimo, javljaju se nove i produbljuju postojeće bore. I to je potpuno prirodno. Ali, ako želite da ih učinite manje vidljivim, postoje načini da se to reši. „Kako starimo, najčešće naš filtrum (prostor između nosa i usana) postaje duži, a same usne se istanjuju, ostavljajući povećane linije i bore oko usana“, objašnjava stručnjakinja za šminkanje zrele kože Amanda Hil. Šminkerka je podelila savete kako da zrele usne izgledaju mlađe.

Šminkanje posle 60: Kako da vam usne izgledaju mlađe

1. Koristite prajmer

Kao i svaki drugi deo lica, usne bi mogle imati koristi od sloja prajmera pre nanošenja šminke. Iako možete koristiti prajmer za usne ili tradicionalni prajmer za lice, šminkerka preporučuje prajmer za oči koji se nanosi oko ivice usana, pre nanošenja karmina.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Ne zaboravite olovku za usne

Ako imate preko 60 godina i želite da vam usne izgledaju punije i mlađe, osim prajmera, obavezno koristite i olovku za usne kako biste sprečili razlivanje karmina i dodatno isticanje bora oko usana.

3. Koristite balzam za usne ili sjaj

Šminkerka Amanda Hil objašnjava da „održavanje hidratacije zrelih usana balzamom ili sjajem može stvoriti iluziju volumena koji se može izgubiti sa godinama.“ Ona dodaje da ovi proizvodi takođe mogu „pomoći da se usne zaglade i popune fine linije“.

4. Zaboravite na mat karmine

Šminkerka savetuje da, ako imate preko 60 godina, umesto mat koristite kremastije karmine „kako bi vam usne izgledale glađe i punije“. Birajte hidratantne karmine koji neguju usne, a poželjno je da, između ostalog, sadrže vitamin E.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Obavezna noćna nega usana

Ako želite da vaše zrele usne izgledaju punije i mlađe, noćna nega je obavezna. Nemojte ići na spavanje pre nego šot nanesete bogat sloj balzama za usne. Što hranljivijeg i što masnijeg. Osim toga, redovno koristite piling za usne. Time ćete podstaći cirkulaciju i usne će izgledati svežije i jedrije.

Liudmila Chernetska/gettyimages.co.uk