Sovine oči

by | mart 25, 2012

Sastojci:

za koru:

4 jajeta

4 kašike brašna

Članak se nastavlja posle reklama

8 kašika šećera

1 kašika kakaoa

1 prašak za pecivo

Članak se nastavlja posle reklama

za fil:

200 g margarina

Članak se nastavlja posle reklama

100 g šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

120 g kristal šećera

3 jajeta

400 ml slatke pavlake

Članak se nastavlja posle reklama

4 banane

Priprema:

Kora:

1. Mikserom umutiti jaja i šećer. Prašak za pecivo pomešati sa brašnom.

2. Brašno sipati u umućena jaja, dodati kašičicu kakaoa i mešati dok se smesa ne sjedini.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati testo za koru i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni.

 Krem:

1. Jaja i pšećer kuvati na pari, a zatim dodati lomljenu čokoladu. Smesu presuti u veći sud i ostaviti je da se ohladi.

2. Mikserom u posebnom sudu umutiti margarin i šećer u prahu, a zatim dodati ohlađen krem od jaja. Sve dobro sjediniti.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Ispečenu koru premazati filom, a duž 2 kraja uzdužno poređati banane. Pomoću papira rolat uviti sa obe strane. Deo gde se dodiruju strane uvijenog rolata premazati filom i pritisnuti da se zalepe krajevi.

2. U međuvremenu, umutiti 400 ml slatke pavlake (može se koristiti i šlag krem) i premazati kolač. Ukrasiti ga rendanom čokoladom.

Recept Lidije Mladenović iz Bele Palanke
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: