Čokoladni mafini
za testo:
100 g putera
150 g šećera
150 g brašna
5 jaja
200 g čokolade
3 kašike kakaoa
1 vanil-šećer
½ kašičice praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
2 dl mleka
za fil:
4 žumanceta
100 g šećera
100 g putera
100 g čokolade
Priprema:
1. Umutiti puter sa kristal i vanil-šećerom, pa dodati jaja i 100 g istopljene čokolade.
2. Izmešati brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa sjediniti sa već umućenom smesom. Dodati mleko, 100 g iseckane čokolade i kakao, te sve dobro izmešati.
3. U pleh za mafine staviti papirnu korpicu, pa u svaku naliti teszo do 1/3 kalupa.
4. Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći mafine oko 20 minuta.
Fil:
1. Umutiti 4 žumanceta i šećer, pa ih skuvati na pari, dodati 100 g istopljene čokolade.
2. U ohlađen fil dodati umućen puter. Smesu usuti u špric za dekorisanje i nafilovati ohlađene mafine.
Recept Milane Kovačev iz Zrenjanina
Izvor: Pošalji recept