Skuša s limunom

by | mart 28, 2012

Uz ovo jelo vam preporučujemo salatu od krompira i luka i belo vino.

Sastojci:

1 kg skuše (srednje veličine)
2 limuna
beli luk po ukusu
peršun
so, biber, mešavina začina
ulje po potrebi

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Ribu očistiti, oprati i ostaviti da se osuši.
2. Svaku ribu zaseći oštrim nožem od glave do repa sa trbušne strane. Meso rastvoriti, posoliti ga, pobiberiti, namazati mešavinom začina i zgnječenim belim lukom, pa poređati komadiće limuna i posuti sitno seckanim peršunom.
3. Ribe „zatvoriti“, poređati ih u pleh, poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok lepo ne porumene.
4. Tokom pečenja jednom ih okrenuti i ponovo poprskati uljem.
5. Skuše služiti dekorisane limunom.

Recept Slađane Mitrović iz Jagodine
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: