14 letnjih parfema koji privlače komplimente kao magnet

by | jun 24, 2024
najbolji voćni parfemi za leto 2024

Oni privlače komplimente kao magnet – najbolji voćni parfemi za leto 2024. Sofisticirani i lagani

Želite li da znate koji to mirisi predstavljaju stilski ključ za ovo leto? Nećemo odugovlačiti: ove sezone it su voćni parfemi. Obično ih koristimo u obliku sprejeva i pena za telo, ali parfimerski svet je rešio da podigne prag ovoga leta i da nas obuče u slatkaste parfeme.

Voćni mirisi koji će obeležiti ovu sezonu kombinuju klasične voćne note poput grejpa i smokve sa začinskim ili cvetnim dodirima kako bi gotovom mirisu dali sofisticiraniju oštrinu. Neki stavljaju u centar pažnje manje poznato voće poput kruške ili breskve, dok drugi uravnotežuju slatke, voćne gornje note mirisa sa zemljanom, aromatičnom bazom. Proizvod je uniseks miris koji apsolutno prikuplja komplimente.

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolji voćni parfemi za leto: privlače komplimente kao magnet

Na našem spisku našli su se upravo oni voćni parfemi koji su se bitno odmakli od tinejdž vajba. To su odrasli, sofisticirani parfemi koji mogu da nose zaista zrele žene.

Byredo Mixed Emotions

Mixed Emotions je upravo to – neverovatan skup nespojivih mirisa koji daju luksuzan rezultat. Bogata crna ribizla zauzima centralno mesto, a upotpunjavaju je zeleni čaj, list ljubičice, breze i papirusa. Rezultat je miris koji je u početku pretežno voćan, ali, kako se slegne na vašu kožu, sve je više praškast.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BYREDO (@officialbyredo)

Članak se nastavlja posle reklama

D.S. & Durga Steamed Rainbow

Ovaj će miris voleti sve žene okrenute zelenoj kategoriji mirisa: koje vole da ostavljaju svež i čist trag za sobom. Nosi živopisan miris krvave narandže i mandarine izbalansirane notama trave, ljubičice, kedra i vetivera. Da, voćni je i sladak, ali je takođe svetao, čist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D.S. & DURGA (@dsanddurga)

Članak se nastavlja posle reklama

Juliette Has A Gun Pear Inc.

Ako konvencionalne voćne note bobičastog i citrusnog voća nisu baš vaša stvar, razmislite o kruški. Svež i oštar, ali delikatan i potpuno drugačiji od bilo čega što ste ikada ranije osetili, ovaj suptilni miris je savršen za leto.

Članak se nastavlja posle reklama

Maison Crivelli Oud Maracuja

Oni koji su privučeni bogatim, dubokim, drvenim mirisima će voleti ovaj voćni miris. Pripremite se da budete iznenađeni koliko su drvenaste note dobro izbalansirane sa onim svetlim, sočnim mirisom marakuje.

Članak se nastavlja posle reklama

Ellis Brooklyn Sun Fruit

Heroj u ovoj voćnoj mešavini je smokva — klasična mirisna nota koja se često koristi u modernim voćnim parfemima jer nije tako slatka kao drugo voće. Umesto toga, miriše kremasto, zrelo, zeleno i pomalo gorko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FARMACY ROOM (@farmacyroom)

Boy Smells Marble Fruit

Idealan balans voćnog i cvetnog, ovaj elegantni parfem okružuje krušku i nektarinu sa buketom jasmina, ruže, magnolije i frezije.

Članak se nastavlja posle reklama

 Penhaligon’s Solaris

Iako je opisan kao „ćilibarski cvetni“, ovaj topli, sunčani miris sadrži gornje note limuna i crne ribizle koje mu daju sjajnu svetlost. Pretvara se u meki, kremasti miris—idealan za one koji traže suptilan pogled na voćni parfem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Penhaligon’s (@penhaligons) által megosztott bejegyzés

Jo Loves Pomelo

Pomelo je citrusno voće nalik grejpfrutu koje dodaje živost i sjaj svakom parfemu. Ovaj se čvrsto nalazi na citrusnoj strani voćnog spektra parfema i jedan je od najenergizirajućih mirisa koje ste ikada osetili.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jo Loves (@jolovesofficial)

 L’Artisan A Fleur de Peche

Breskva je poznata po tome što je bolesno slatka, ali je potpuno iznova osmišljena u ovoj mešavini mirisa, gde je kombinovana sa jasminom i pačulijem za potpuno odrasli pogled na voćni parfem.

Članak se nastavlja posle reklama

Phlur Apricot Privée

Sa visokim notama kajsije i šljive, ovo je zaista svež i sočan voćni miris. Kardamom, mahune tonke i sandalovina čine mlevenu mešavinu sa začinskom, drvenom osnovom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PHLUR (@phlur)

Sočna crvena ribizla, bergamot narandža i slatki badem su note heroja u ovom bestseleru i drugim pričama. Sladak je i sočan, ali i topao i mošusan – i miriše mnogo skuplje nego što mu cena pokazuje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by & Other Stories (@andotherstories)

Fresh Hesperides Grapefruit

Inspirisan toplinom italijanskog leta, ovo je pravi koktel voćnih nota, uključujući grejpfrut, rabarbaru i limun. Sveže je i podiže, ali i slatko i sirupasto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sephora Indonesia (@sephoraidn)

Ruth Mastenbroek Amorosa

Ovo je vrsta mirisa koja vas u jednom njuškanju prenosi u sunčanije krajeve – sveža lubenica je uparena sa vetiverom i pijanom amber bazom.

Tom Ford Bitter Peach

Sjajni omaž breskvi, ovaj složeni miris počinje kao slatki gurmanski – pomislite na sočnu, sveže ubranu breskvu – pre nego što buket letnjeg cveća prolete da zauzme centralno mesto. Kada se osuši, slatkoća meda ustupa mesto nagoveštaju začinske topline.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AbsoluteBeauty (@bellabeautyke)

DmytriyTitov/gettyimages