Fileti oslića sa šampinjonima
Sastojci:
800 g fileta oslića
2 limuna
manja veza peršuna
malo seckanog lista celera
maslinovo ulje
so, biber, mešavina začina
1/2 kg svežih šampinjona
1 kisela pavlaka
Priprema:
1. Filete oslića posoliti, pobiberiti, posuti sokom od limuna i mešavinom začina.
2. Na pleh staviti aluminijumsku foliju i premazati je maslinovim uljem.
3. Na foliju poređati filete ribe, posuti ih sitno seckanim peršunom i seckanim listom celera.
4. Preko oslića poređati kriške limuna.
5. Aluminijumskom folijom prekriti ribu i peći je u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 ºC.
6. Šampinjone iseckati i prodinstati na malo maslinovog ulja.
7. Kada se pečurke izdinstaju, dodati im 3 supene kašike kisele pavlake.
8. Pečene filete oslića servirati uz sos od šampinjona.
Recept Anđelke Maravić iz Beograda
Izvor: Pošalji recept