RECEPT: Primavera salata

by| januar 18, 2010

Primavera salata

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 40 min.

  • 250 g pirinča
    500 g pilećeg belog mesa
    200 g mariniranih šampinjona
    100 g graška iz konzerve
    2 paprike babure
    200 g majoneza
    2 dl pavlake
    1/2 veze peršuna
    50 g mlevenog kikirikija
    1 glavica zelene salate
    mešavina začina, kari

 

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pileće belo meso obariti u slanoj vodi, a potom ga ostaviti da se ohladi i iseći ga na kocke. Pirinač takođe obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šampinjone iseći na listiće, papriku na kockice, a peršun iseckati što sitnije. Zelenu salatu iskidati na listove, te dobro oprati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti pirinač, piletinu, papriku, kikiriki, peršun, grašak i šampinjone, te dodati majonez i pavlaku. Sve sastojke dobro izmešati, pa dodati kari i mešavinu začina po ukusu.
4. Gotovu salatu staviti u frižider da se ohladi, a potom je servirati na listovima zelene salate.

 

REČ PLUS:

Članak se nastavlja posle reklama

Pileće meso je lako svarljivo, visoke biološke
vrednosti i dijetetske namene. Može se pripremiti na različite načine,
što utiče na nutritivnu vrednost obroka. Ovo meso sadrži belančevine u
optimalnim količinama čime osigurava organizmu gotovo polovinu dnevnih
potreba.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  

Tagovi: