Šik bez napora: Kako nositi haljine i patike leta 2024?

by | jun 27, 2024
haljine i patike

Patike i haljine su najbrži put da postignete šik izgled bez napora, a evo nekih odličnih kombinacija za inspiraciju

U prilikama kada želite da date prednost udobnosti ili da pokažete svoju sportsku stranu, patike su najbolji izbor. Odavno su postale ravnopravan komad garderobe i podjednako zastupljen kao cipele ili čak štikle. Možda je najbolja stvar u vezi sa patikama je to što su savršeni spoj za drugo lako rešenje : haljine. 
Sa toliko raznovrsnih načina za stilizovanje haljina sa patikama, postoji samo jedno pravilo za ovu kombinaciju odeće: ako vam se čini da izgledate kako treba, nastavite.

Kako nositi patike i haljine? 12 neodoljivih letnjih kombinacija

Haljine i bele patike

Počnimo sa klasičnim belim patikama. Postoji dobar razlog zašto bele patike nikada ne izlaze iz mode – one zaista idu uz sve! Postoji nekoliko vrsta belih patika koje su pouzdan izbor uz haljine: platnene, kožne, platforme i duboke bele patikice. Platnene patke su bolji izbor za lepršave i romantične haljine, dok kožne patike stvaraju sportski izgled. Chunky patike su odličan kontrast poslovnoj ili klasičnoj haljini.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

Haljine sa dubokim patikama

Želite taj izgled cool devojke koja ne ulaže napor, a izgleda moćno? Kombinujte duboke patike sa haljinom. One dolaze u širokom asortimanu boja, printova i detalja koji daju izjavu, uključujući šljokice. Da, čak i sjaj! Kombinujte teksas, karirane motive i pruge ili se opredelite za kolor – blok. Alternativno, razmišljajte van okvira i nosite ženstveniju siluetu uz visoke patike.

Članak se nastavlja posle reklama

Sportske patike sa haljinama

U potpunosti uživamo u nošenju patika za trening i nakon što završimo sa vežbanjem.  Patike za trčanje i haljine se mogu nositi na mnogo raznih načina i u mnogim prilikama, od modernog poslovnog ležernog izgleda za posao do uživanja u lepom ručku tokom vikenda. Dodajte malo boje  – nošenje para šarenih patika za trčanje , sa jaknom u stilu bomber i slip haljinom srednje dužine, nastaviće da bude trend ove godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

Haljine i patike na platformu

Patike robusnog đona su lak način da kreirate zabavan i neočekivan večernji izgled. Bele patike na platformu, savršeno će se slagati sa skoro svakom haljinom u vašem ormanu. Da biste na svom sledećem svečanom događaju svoju modnu kombinaciju učinili još izražajnijom, nosite svetlucave ili jarke patike kao akcenat i to uz haljinu sa dosta volumena.
Želite izgled inspirisan uličnim stilom? Prigrlite klasičan izgled bodicon haljine uz patike na platformu.

Članak se nastavlja posle reklama

Artem Zakharov/istock/gettyimagesplus