Pita potrpuša

by | maj 11, 2012

SASTOJCI:

500 g kora za gibanicu
ulje i kisela voda za prskanje kora

Za 1. nadev:

500 g sira
4 jajeta
2 dl kisele pavlake
soli po ukusu

Članak se nastavlja posle reklama

Za 2. nadev:

1 glavica crnog luka
500 g mlevene junetine
po 1 kašičica soli i mešavine začina
malo bibera
ulje

Za preliv:

Članak se nastavlja posle reklama

1 jaje
2 dl kisele pavlake

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

Nadev 2.

1. Sitno iseckati crni luk, pa ga prodinstati na ulju.
2. Dodati mleveno meso i začine, te nastaviti sa dinstanjem.

Nadev 1.

1. Izmešati sir, pavlaku i razmućena jaja, pa dosoliti po ukusu.
2. U podmazan pleh ređati po 2-3 kore poprskane mešavinom ulja i vode.
3. Posuti ih nadevom od sira, pa prekriti korama poprskanim uljem.
4. Zatim naneti polovinu nadeva od mesa, te postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljeni materijal.
5. Pitu peći u podmazanom plehu 45 minuta na 200 °C.
6. Na kraju, pomešati pavlaku i jaje. Izvaditi pitu iz rerne, iseći je na kocke, premazati ovom mešavinom i dopeći još desetak minuta. Pitu možete poslužiti i toplu i hladnu!

Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice
Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: