Punjena domaća testenina
SASTOJCI:
Za testo:
200 g brašna
1 čaša vode
Za nadev:
200 g graška
150 g mekog sira
100 g tvrdog sira
150 g šunkarice
3 dl mleka
malo brašna, so, biber
malo putera
PRIPREMA:
Testo
1. Testo zamesiti od brašna i vode, pa ga razvući na radnoj površini.
2. Iseći ga na veće pravougaonike (po želji)
3. Oko drvenog valjka obmotati svaki komad testa i na brašnom posutoj reljefnoj podlozi oblikovati makarone (kanelone).
Nadev
1. Šunkaricu iseći na kockice, tvrdi sir izrendati. Ako je svež, grašak skuvati.
2. Na zagrejanom ulju dinstati grašak i šunkaricu, dodati 150 g sira i začine.
3. Nadevom puniti makarone.
4. Ređati ih u tepsiju, preliti bešamel sosom i posuti rendanim sirom. Peći ih oko 20 minuta na 180 °C.
5. Bešamel napraviti na uobičajen način: na malo putera propržiti brašno, pa stalno mešajući dodavati mleko, dok se ne dobije gušći sos. Makaroni se, naravno, mogu puniti i bilo kojim drugim nadevom po želji, slanim ili slatkim!
Prijatno!
Recept Ljubice Terzić iz Novog Sada
Izvor: Pošalji recept