Rižoto sa povrćem i mesom
Sastojci:
500 g pirinča
500 g junećeg mesa
300 g graška
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
2 lovorova lista
3 dl ulja
so, biber, mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk i šargarepu iseckati, pirinač oprati i ocediti ga.
2. U tepsiji (na šporetu) zagrejati ulje, prodinstati crni luk, a zatim pirinač i šargarepu.
3. U međuvremenu skuvati meso isečeno na kocke, zajednosa graškom i malo soli.
4. Kuvano meso (zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo) dodati u izdinstan pirinač, luk i šargarepu.
5. Ubaciti 2 lovorova lista, te dodati biber i mešavinu začina.
6. Rižoto još malo ostaviti na vrelom kolu, a zatim ga zapeći u rerni.
Članak se nastavlja posle reklama
PRIJATNO!
Recept Radice Mladenović iz Bele Palanke
Izvor: Pošalji recept
Članak se nastavlja posle reklama