Rižoto sa povrćem i mesom

by | maj 26, 2012

Sastojci:

500 g pirinča
500 g junećeg mesa
300 g graška
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
2 lovorova lista
3 dl ulja
so, biber, mešavina začina

Priprema:

1. Crni luk i šargarepu iseckati, pirinač oprati i ocediti ga.
2. U tepsiji (na šporetu) zagrejati ulje, prodinstati crni luk, a zatim pirinač i šargarepu.
3. U međuvremenu skuvati meso isečeno na kocke, zajednosa graškom i malo soli.
4. Kuvano meso (zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo) dodati u izdinstan pirinač, luk i šargarepu.
5. Ubaciti 2 lovorova lista, te dodati biber i mešavinu začina.
6. Rižoto još malo ostaviti na vrelom kolu, a zatim ga zapeći u rerni.

Članak se nastavlja posle reklama

PRIJATNO!

Recept Radice Mladenović iz Bele Palanke

Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: