Pita sa šampinjonima

by | maj 29, 2012

SASTAV:

1/2 kg kora za pitu
1/2 kg šampinjona
1 glavica crnog luka
mešavina začina,
biber
1 kašika peršuna
2 jajeta
prašak za pecivo
1 kisela pavlaka

PRIPREMA:

1. Luk i šampinjone sitno iseckati
2. Propržiti luk na malo ulja, dodati šampinjone, mešavinu začina, biber i peršun.
3. Kore podeliti na 2 dela, za 2 rolata.
4. Na svaku koru rasporediti pomalo fila, a onda ih ređati jednu na drugu. Uviti kore u rolat i iseći ih na parčad.
5. Parčad poslagati jedan do drugog u tepsiju, a zatim na svaki staviti po kašiku mešavine od 2 umućena jajeta, praška za pecivo i kisele pavlake.
6. Pitu peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Jasmine Plavšić iz Niša

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: