Pita sa šampinjonima
SASTAV:
1/2 kg kora za pitu
1/2 kg šampinjona
1 glavica crnog luka
mešavina začina,
biber
1 kašika peršuna
2 jajeta
prašak za pecivo
1 kisela pavlaka
PRIPREMA:
1. Luk i šampinjone sitno iseckati
2. Propržiti luk na malo ulja, dodati šampinjone, mešavinu začina, biber i peršun.
3. Kore podeliti na 2 dela, za 2 rolata.
4. Na svaku koru rasporediti pomalo fila, a onda ih ređati jednu na drugu. Uviti kore u rolat i iseći ih na parčad.
5. Parčad poslagati jedan do drugog u tepsiju, a zatim na svaki staviti po kašiku mešavine od 2 umućena jajeta, praška za pecivo i kisele pavlake.
6. Pitu peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Jasmine Plavšić iz Niša
Izvor: Pošalji recept