Faširane šnicle od šampinjona

by | jun 5, 2012

Potrebno je:

  • 250 g šampinjona
  • 2 jajeta
  • sredina osušene kriške hleba
  • malo mleka
  • 1 mladi crni luk
  • 1 mladi beli luk
  • veza peršunovog lista
  • prezle, mešavina začina, so, biber
  • 1 kašika brašna
  • ulje

Priprema:

1. Šampinjone iseckati veoma sitno, kao i crni i beli luk i peršunov list.

2. Na malo ulja propržiti šampinjone, prohladiti ih i dodati jaja, sredinu hleba natopljenu mlekom, mešavinu začina, brašno, so, biber, crni i beli luk i peršunovo lišće.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Sve sastojke dobro izmešati i rukom oblikovati šnicle, svaku uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju.

4. Šnicle poslužiti kao toplo predjelo uz salatu po izboru.

Tagovi: