Moderna letnja odeća koja ne stoji ženama starijim od 40 i čime je zameniti

by | jul 3, 2024
moderna letnja odeća koju treba izbegavati u četrdesetim godinama

Htele mi to da priznamo ili ne, postoji moderna letnja odeća koju treba izbegavati u četrdesetim godinama. Zašto? Jednostavno – ističe pogrešne stvari 

Pre svega, da razjasnimo: zaista smo pristalice toga da treba da nosite sve ono što vam podiže samopouzdanje i u čemu se vi osećate dobro. Imate izgrađen lični stav i stil i nemojte nam dozvoliti da utičemo na vas. Ako je taj komad na spisku naših stilista, jednostavno zanemarite.
Ali, ako niste sigurne kako da svoj stil prilagodite svom novom, nešto starijem telu ili ako vam ne ide uklapanje trendova u vašu letnju kapsulu garderobe, onda znajte: i mi vodimo slične borbe. Nekada je to koji kilogram viška, nekada se pojavi stomačić, nekada, jednostavno, izrastemo iz dosadašnje garderobe. Stoga, nije loše proveriti kakvu to modernu letnju odeću stilisti priporučuju za nas u četrdesetim, a koju nam savetuju da izbegavamo. I zbog čega.

Moderna letnja odeća koju treba izbegavati u četrdesetim godinama

Nećemo vam samo reći koja to moderna odeća ne spada u kategoriju „odrasle“ nego ćemo vam dati i konkretne predloge čime da je zamenite. Ne brinite – i dalje želimo da izgledate mladalački, sveže i osećate se dobro!

Članak se nastavlja posle reklama

3/4 pantalone

Bilo da su u pitanju kulote ili kapri – 3/4 dužine pantalona nisu za žene u četrdesetim. Zašto? One čine siluetu nižom, zdepastijom. Da li vam je takva odeća neophodna da u trenutku kada se estrogen smanjuje i svaka kalorija lepi za vas? Ne baš. Zato, dajte prednost pantalonama visokog struka koje će istaći struk i učiniti vas vitkijom. Za vas su bolji izbor ravne ili blago sužene kratke (7/8) opcije. Ukoliko želite da vam se vide listovi – uskočite u šorts.

Majice sa upadljivim printom

Ako imate nesavršenu figuru, onda će takav top istaknuti sve nedostatke. Jeftina sintetička tkanina, neprikladna štampa i svetla boja uvek pogoršavaju situaciju. Međutim, nemojte žuriti da se rešite svih svojih majica!  Prilikom izbora obratite pažnju na sledeće detalje:

boja – izaberite mirne, neutralne nijanse (crne, sive, bež), kao i pastelne boje koje se lako kombinuju jedna sa drugom;

stil – držite se klasičnih stilova koji nikada ne izlaze iz mode, kao što su predimenzionirane majice sa okruglim izrezom;

Članak se nastavlja posle reklama

materijal – dajte prednost pamuku, jer će vam dati osećaj svežine i udobnosti .

Letnja odeća koju treba izbegavati u četrdesetim – haljine bez oblika

Dužina ispod kolena, dosadna boja, nezanimljiv stil i nedostatak akcenta u struku su znaci zastarelih modela. Takve haljine  skrivaju ženstvene obline, čine vas debljom. Moda haljina nastavlja da se razvija i odražava trenutne trendove. Na koje trendove treba obratiti pažnju ove godine?

Članak se nastavlja posle reklama
  • minimalistički i sofisticirani dizajn: jednostavni, elegantni modeli bez nepotrebnih detalja ili ukrasa koji ističu prirodnu lepotu;
  • održive i pametne tkanine: organski pamuk, bambusova vlakna ili reciklirane tkanine;
  • svetli otisci: cvetni, geometrijski, apstraktni ili cvetni uzorci;
  • produženi i obimni rukavi: obimni, spaljeni ili obimni modeli;
  • originalni detalji: neočekivani izrezi, asimetrični kroj, dekorativni elementi, vez ili aplikacije;
  • naglasak na struku: modeli sa kaišem koji naglašava figuru i stvara ženstvene obline;
  • razne dužine: mini, midi i maksi – u zavisnosti od preferencija i događaja za koji nosite haljinu.

Ekstravagantni detalji na odeći

Takvi detalji dodaju volumen i odvlače pažnju. Žene u četrdesetim treba da daju prednost klasičnijim i elegantnijim komadima koji izražavaju individualnost i pokazuju dobar ukus. To ne znači da treba da pređete na zlato i bisere, naprotiv – postoji mnogo bižuterije koja savršeno podmlađuje. Srebrne ili zlatne minđuše i privesci, otvorene narukvice, elegantni satovi, prstenje i ogrlice postaće vaša savršena kapsula za svaku priliku.

Članak se nastavlja posle reklama

Uske košulje

Uske košulje izgledaju staromodno i ističu sve nedostatke figure. Sada je trend takav da vam pruža mogućnost da birate malo opuštenije modele. Dajte prednost svetlim, mirnim bojama: na primer, bela, plava, roze. Boyfriend košulje  dobro idu uz gotovo svu odeću i biće deo vaše osnovne garderobe.

Heklani šortsevi su letnja odeća koju treba izbegavati u četrdesetim godinama

Ovakav donji deo definitivno nije pogodan za izlazak u grad ili čak bavljenje sportom. Noseći takav model, odmah pojeftinite svoj izgled. Bolje je da pronađete odgovarajuće teksas ili bermude visokog struka sa opuštenijim krojem.

Članak se nastavlja posle reklama

Mrežaste baletanke

Ove cipele su tražene ovog leta, ali – zaista pokušajte da ih izbegnete. One se ne slažu naročito dobro ni sa gradskom, ni sa odećom za plažu i treba biti prava kraljica stila da biste ih uklopili u moderan izgled. Robusne sandale, potpetice i anatomske papuče su takođe odlična alternativa.

Šeširi sa širokim obodom

U urbanom okruženju, takav dodatak izgleda neumesno, a čak i na moru može učiniti da žena izgleda starije. Šešire sa širokim obodom bolje je zameniti modernim šeširićima ili ešarpama koje štite od sunca, a ne privlače pažnju.

jacoblund/gettyimagesplus