Mafini sa sirom

by | jun 9, 2012

Potrebno je:

  • 1/2 l mleka
  • 2 jajeta
  • 800 g brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 3 kašičice šećera
  • 2-3 kašičice soli
  • 1 vanil-šećer
  • 2 šoljice ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 žumanceta za premazivanje
  • 300 g sira u krišci

Priprema :

1. U odgovarajuću posudu sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodati so, šećer i vanil-šećer, kvasac, 2 žumanceta, ulje i mleko, pa zamesiti testo. Ostaviti ga da nadođe.

2. Kada testo nadođe, razvući koru debljine 0,5 cm, a zatim čašom vaditi mafine.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Sir izrendati i pomešati sa 2 belanceta.

4. Na svakom mafinu prstom napraviti udubljenje i staviti po kašičicu fila.

5. Mafine ređati u tepsiju, a zatim ih premazati umućenim žumancima. Peći na 200 °C dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Recept Maje Sorinkanović iz Brestovca

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: