Vineta
POTREBNO JE:
- Za kore: 9 jaja, 9 kašika brašna, 9 kašika šećera, 3 praška za pecivo
- Za fil:1 litar mleka, 3 pudinga od slatke pavlake, 250 g putera, 100 g crne čokolade, 10 kašika šećera, 3 šlaga
PRIPREMA:
1. Umutiti 3 belanceta, pa ne prestajući sa mešanjem dodati 3 kašike šećera, 3 žumanceta i 3 kašike brašna pomešane sa 1 praškom za pecivo.
2. Smesu sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok kora ne porumeni. Na isti način ispeći još 2 kore.
Fil:
1. U litru mleka skuvati 3 pudinga sa 10 kašika šećera i ostaviti ga da se ohladi.
2. Zatim dodati penasto umućen puter.
Finalni postupak
1. Kore preseći napola, tako da bude 6 tankih komada.
2. Čokoladu otopiti.
3. Svaku koru natopiti sa malo mleka (3-4 kašike), pa je premazati filom i poprskati otopljenom čokoladom, postupak ponavljati dok se ne potroši materijal.
4. Tortu premazati šlagom i ukrasiti čokoladom.
Uživajte!
Recept Daniele Bašić iz Beograda
Izvor: Pošalji recept