Kako nositi čipku u leto 2024. da biste izgledali moderno

by | jul 5, 2024
Kako nositi čipku u leto 2024. da biste izgledali elegantno

Čipka je jedan od glavnih trendova sezone. U vrelim danima, dizajneri predlažu da je nosite čak od glave do pete. Kako nositi čipku da to izgleda moderno?

Moda koja ističe ženstvenost konačno je preuzela trendove. Predimenzionirane i muževne siluete zamenili su pripijeni, smeli krojevi i prozirne tkanine. Uz šljokice i mašne koje svi volimo, u modu se vratila i čipka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manzara Italia (@manzara_italia)

Članak se nastavlja posle reklama

Skandinavski modni influenseri su nas još zimus ubedili: čipka će biti idealna komponenta svakog autfita leta 2024. Tokom ovih nekoliko meseci, zaista je postale sastavni deo uličnog stila i ispunila kolekcije mnogih modnih kuća. Iako se ranije ovaj materijal pojavljivao kao ukrasni detalj, u leto 2024. dizajneri predlažu da čipka preuzme glavnu ulogu.

Kako nositi čipku i izgledati moderno ovog leta

Ne samo da su se čipkane hulahopke vratile u modu, već i razne haljine, suknje i pantalone, topovi, bluze, jakne, pa čak i cipele. Naravno, ne mogu se svi ovi modeli nazvati praktičnim za svakodnevnu garderobu. Ali će sigurno izgledati impresivno na zabavi ili drugim posebnim prilikama.

Članak se nastavlja posle reklama

I što je najvažnije: najfinija čipka se pokazala kao potpuno prikladan materijal za poslovnu odeću – na klasičnoj jakni, palaco pantalonama ili prsluku, ovaj materijal izgleda još povoljnije i elegantnije.

Članak se nastavlja posle reklama

Predmeti od čipke se veoma lako integrišu u vašu svakodnevnu garderobu. Suknje sa čipkom mogu (pa čak i treba) biti stilizovane i sa grubim gornjim delom i sa nežnim lanenim blejzerima, dodajući naglasak na struk pomoću pojasa. A čipkasti topovi mogu se nositi uz maksi suknju, široke farmerke, kardigan u stilu Miu Miu i jednostavne crne balerinke, sandale ili papuče.

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedna zanimljiva opcija je kombinovanje čipke sa patikama. Čipkana suknja ili haljina u kombinaciji sa patikama stvoriće nežan i romantičan autfit koji je pogodan za svakodnevne prilike. Ova odeća će izgledati sveže i neobično – posebno ako dodate kontrastne dodatke.

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedan, možda i najmoderniji trik ovog leta je da nosite čipkastu providnu haljinu/dugi gornji deo/suknju direktno preko pantalona ili farmerki. Ovo slojevitost možda nije za svakoga, ali ako imate osećaj za stil, možete odabrati prave aksesoare i cipele kako bi ova kombinacija izgledala elegantno.

SanneBerg/gettyimages.co.uk