Ćufte u sosu od belog vina

by | jun 19, 2012

POTREBNO JE:

Za ćufte:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • peršun
  • so
  • biber

Za sos:

  • ulje
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika senfa
  • 2 dl belog vina
  • peršun
  • so
  • biber

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Peršun, beli i crni luk sitno iseckati.

2. U posudu za mešanje staviti meso, dodati peršun, crni i beli luk, jaje, posoliti i pobiberiti te dobro izmešati.

3. Od pripremljene smese napraviti ćufte.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Ćufte pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

5. Sos: na malo ulja upržiti brašno pa ga skloniti sa vatre, dodati senf, vino, posoliti, pobiberiti, dodati peršun pa vratiti na vatru da se ukuva.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Sos preliti preko ćufti i služiti.

Prijatno!

Recept Ivane Mitrović iz Niša

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: