Lešnik kornet
Ovaj desert se lako i jednostavno priprema,a veoma je ukusan.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog keksa
- 20 korneta za sladoled
- 200 g čokolade za kuvanje
- 150 g žele bombona
- 1 margarin
- 250 g šećera u prahu
- 150 g prženih lešnika
- 2 kašičice ulja
Priprema:
1. Žele bombone iseći nakockice, a lešnike samleti štokrupnije.
Članak se nastavlja posle reklama
2. U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.
3. U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.
4. Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Vesne Egerić iz Vršca
Izvor: Pošalji recept