5 kombinacija odeće za vreli jul u kojima ćete izgledati moćno i moderno

by | jul 4, 2024
moderni letnji autfiti za vreli jul

Temperature su sve više i više, a najavljuju nam novi vreli talas koji će trajati nedeljama. Rešenje su moderni letnji autfiti za vreli jul – 5 kombinacija za svaki radni dan

Da li ste već videle vremenske prognoze za jul? Kažu da nas čeka jedan od najdužih vrelih talasa. Temperatura u termometru se diže sve više i više i vreme je da razmislimo koja je to odeća koja će nam prijati na + 40 stepeni. Na kraju krajeva, možda je jul, možda je vrelo, možda morate na posao, ali to ne znači da treba da izgledate kao da je kraj sveta.

Kakvu odeću treba nositi za vreme vrelih dana?

Leto je vreme kada uz pomoć odeće možemo da pokažemo svoju lakoću, gracioznost i stil u punom sjaju. U vrelim danima, kada suncepeče kožu svojom toplinom, bestežinske, prozračne tkanine od prirodnih materijala su idealan izbor. Pamuk, viskoza, lan  omogućavaju telu da diše i smanjuju znojenje.
Nije tajna da se u ovo doba godine više znojimo i da je, sa zdravstvenog aspekta to dobro – naša tela treba da se ohlade. Ali, neophodno je da izaberemo odeću koja neće zadržavati vlagu i pospešiti neprijatne fleke i mirise. Što je veća prozračnost tkanine, to će nam biti ugodnije na vrućini. Uz to što je od prirodnog materijala, važno je da odeća za vrele dane ne bude jako uska. Po vrućem vremenu bolje je odlučiti se u korist lepršavog ili predimenzioniranog kroja.
Što se tiče same odeće, takođe ima mnogo izbora. Na primer, lepršave haljine sa svetlim dezenom ili u pastelnim nijansama kao da su stvorene za sparno vrućinu – dodaju ženstvenost i sofisticiranost. Tu si i lan pantalone, bermude, sarafani sa cvetnim uzorkom, maksi suknje od lakih materijala… Dakle, nismo bez izbora.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderni letnji autfiti za vreli jul

Sada, kada smo popisale naše „za“ i „protiv“ liste, vreme je da formiramo konkretne modne kombinacije. Ne zaboravite na udobnost! Ona je izuzetno važna kada su temperature visoke.

Majica bez rukava + suknja A kroja

Ova kombinacija može da se nosi u brojnim prilikama, a sasvim je prijatna i na vrućinama. Dodajte im sandal – cipele, kožnu tašnu i kaiš i vi ste spremne za kancelariju. Zamenite cipele minimalističkim papučama i možete u grad.

Bela majica + bermude

Letnji autfiti za vreli jul najlakše se prave sa basic komadima u svetloj boji. Pamučna bela majica je idealan komad za letnje vrućine, a može da se kombinuje na nebrojeno mnogo načina. Ipak, kada stigne vreli talas najbolje je nositi je uz šorts ili bermude, već zavisno od formalnosti prilike. Japanke su neizostavne!

Članak se nastavlja posle reklama

Haljina na bretele + sandale

Još jedna kombinacija koja će vas provesti kroz mnoge prilike, samo pripazite na detalje kao što su dezen, dubina dekoltea i izrezi. Ovo čini razliku između haljine za formalne i neformalne prilike.

Top + lepršava suknja

Ovo je ipak manje formalna kombinacija, ali – nekada je vreme za opuštanje. Stilizujte svoju suknju kožnim sandalama ili espadrilama i dodajte letnji nakit.

Članak se nastavlja posle reklama

Korset haljina + štikle

Moderni letnji autfit za vreli jul, tačnije vrelo julsko veče ne može da se zamisli bez korset haljine. Otvorena ramena daju određenju dozu šika, ležernosti i sekspila. Kombinujte ih sa štiklama i trendi tašnicama za potpun utisak.

jacoblund/gettyimagesplus