Bejgl

by | jun 24, 2012

Potrebno je: 

  • 650 g brašna
  • 1/2 pakovanja svežeg kvasca
  • 2 dl vode
  • 1,5 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika ulja
  •  malo susama

Priprema: 

1. U 2 dl mlake vode dodati kvasac i pola kašike šećera te ostaviti da nadođe.

2. Pomešati brašno, kašiku šećera, so, ulje i nadošao kvasac pa zamesiti glatko testo (po potrebi dodati malo vode).

Članak se nastavlja posle reklama

3. Nadošlo testo podeliti na 8 jufki, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoje 15 min.

4. Jufke razviti u pravougaonike te svaki uviti. Krajeve testa pokvasiti hladnom vodom, spojiti u prsten i ostaviti 15 min. da odstoje.

5. U ključaloj vodi kuvati svaki bejgl minut sa svake strane, pa ih ređati u podmazan pleh. Posuti ih susamom i peći na 220 ºC dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Recept Vesne Filipović iz Idvora

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: