Bejgl
Potrebno je:
- 650 g brašna
- 1/2 pakovanja svežeg kvasca
- 2 dl vode
- 1,5 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašika ulja
- malo susama
Priprema:
1. U 2 dl mlake vode dodati kvasac i pola kašike šećera te ostaviti da nadođe.
2. Pomešati brašno, kašiku šećera, so, ulje i nadošao kvasac pa zamesiti glatko testo (po potrebi dodati malo vode).
Članak se nastavlja posle reklama
3. Nadošlo testo podeliti na 8 jufki, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoje 15 min.
4. Jufke razviti u pravougaonike te svaki uviti. Krajeve testa pokvasiti hladnom vodom, spojiti u prsten i ostaviti 15 min. da odstoje.
5. U ključaloj vodi kuvati svaki bejgl minut sa svake strane, pa ih ređati u podmazan pleh. Posuti ih susamom i peći na 220 ºC dok ne porumene.
Članak se nastavlja posle reklama
Prijatno!
Recept Vesne Filipović iz Idvora
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept