Piletina sa karijem
Potrebno je:
- 250 g pilećeg belog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 pakovanje mešanog povrća
- malo karija
- so
- biber
- mešavina začina
- ulje
- peršun
- majčina dušica
Priprema:
1. Belo meso iseći na kockice, a crni luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk pa dodati meso i začine..
Članak se nastavlja posle reklama
3. Zatim dodati mešano povrće, posuti karijem i naliti vodom te kuvati na umerenoj temperaturi 25 min.
4. Posebno skuvati pirinač u slanoj vodi.
5. Na tanjir naneti pirinač a odgore meso sa povrćem.
Članak se nastavlja posle reklama
Prijatno!
Recept Kristine Čapo iz Novog Sada
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept