Dizajnerka Ivana Pilja predstavila novu kolekciju na Fashion Clash-u

by | jun 27, 2012

Fashion Clash Maastricht jedan je od svetskih modnih događaja na kojem se predstavljaju talentovani internacionalni dizajneri i umetnici. Našu mladu dizajnerku, Ivanu Pilju, holandski organizatori odabrali su da još jednom pokaže svetskoj javnosti svoj rad i tako predstavi svoju novu kolekciju.

„Fashion Clash je takoreći moja matična kuća, moj prvi modni početak, događaj kojem ću se definitivno stalno vraćati i koji će mi ostati u pozitivnom sećanju. Tamo je sve počelo, ti ljudi su mi prvi ukazali poverenje i pružili priliku da svoju kolekciju prikažem internacionalnoj modnoj publici i tim gestom su mi otvorili velika vrata. Upravo iz tog razloga sam odlučila da na Fashion Clash-u prikažem premijerno svoju novu kolekciju. Fashion Clash je poseban događaj koji, pre svega neguje umetnost, ali i pruža priliku stvaraocima širom sveta da prikažu svoj rad i sve ih ujedinjuje na jednom mestu,“ kaže Ivana.

Članak se nastavlja posle reklama

Pored ostalih medija, holandsko izdanje Vogue-a objavio je vest o Ivaninom učešću na ovom prestižnom modnom dešavanju koje je održano od 8. do 10. juna i time potvrdio njen uticaj na modno stvaralaštvo izvan granica naše zemlje.

Fotografije nove kolekcije Ivane Pilje su se našle i na sajtu čuvene modne novinarke i blogerke Dijane Parnet (Diane Parnet).

Članak se nastavlja posle reklama

„Internacionalna publika voli kolekcije sa jakim ličnim pečatom i izraženim umetničkim pristupom. Moja prva kolekcija je izuzetno dobro prihvaćena, a ako je suditi po reakciji medija i modnih blogera, i nova kolekcija je izazvala odlične reakcije. Dok dizajniram ne obazirem se na trend, umetnički pristup mi je na prvom mestu, što uvek nosi dozu rizika, što je za mene svakako izazov“, pojasnila je Ivana.

Članak se nastavlja posle reklama

Ono što ovu kolekciju čini drugačijom od prethodne jeste izlazak iz apsolutne crne i uvođenje boja.

Članak se nastavlja posle reklama

„Printovi su dominantni i vode glavnu priču kolekcije. Inspiraciju sam pronašla u insektima koji su transponovani kroz printove na haljine, uz zadržani skulpturalni oblik kostima. Pored forme kostima, pozabavila sam se i bojama i printovima, koji su nastali u saradnji sa ilustratorkom Nadom Serafimović i realizovani uz pomoć ‘Cvetex ‘ proizvođača sportske opreme“, dodala je Pilja o kolekciji koju je predstavila na ovoj velikoj modnoj manifestaciji, a koju će takođe i naša publika imati priliku da vidi na oktobarskoj Nedelji mode u Beogradu.

Tagovi: