Svinjski vrat na povrću
Potrebno je:
- 500 g šnicli od svinjskog vrata
- 500 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 krompir
- malo ulja
- 200 g topljenog sira
- puter
- peršun
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Meso posuti mešavinom začina i biberom, topljeni sir iseći na listiće, crni luk na kockice, šampinjone na listove, šargarepu na kolutove, a krompir na kocke.
2. Na malo ulja propržiti meso i izvaditi na tanjir.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Posebno na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu, krompir i šampinjone pa dinstati 30 min.
4. Pred kraj dinstanja posuti mešavinom začina pa presuti u zemljanu posudu.
5. Poređati preko topljeni sir i na kraju staviti meso.
Članak se nastavlja posle reklama
6. Na svako parče mesa naneti kockicu putera i posuti peršunom. Peći u rerni na 200 °C dok ne porumeni.
Kao prilog poslužite pomfrit. Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Danijele Tekijaški iz Crepaje
Izvor: Pošalji recept