Kapri torta
Potrebno je:
- 1 veće pakovanje piškota
- 7 dl soka od jagoda
- 2 pudinga od jagoda
- 18 kašika šećera
- 1 margarin
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 100 g čokolade
- 3 kesice šlaga
Priprema:
1. U 5 dl soka od jagoda skuvati razmućen puding od jagode sa 6 kašika šećera.
2. Na tacnu za tortu poređati piškote umočene u sok pa preliti vrućim pudingom od jagoda.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Skuvati mleko sa 12 kašika šećera i dodati razmućen puding od vanile.
4. U posudi za mešanje umutiti margarin i uz neprestano mešanje postepeno dodavati ohlađen puding od vanile. Fil naneti preko pudinga od jagoda i odozgo preliti istopljenom čokoladom.
5. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Ljiljane Bekić iz Velikog Gaja
Izvor: Pošalji recept
Članak se nastavlja posle reklama