Američke krofne
Potrebno je:
- 2 dl mleka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1 dl vode
- 30 g svežeg kvasca
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 500 g brašna
- 50 g čokolade
- 2 kašike šećera u prahu
- ulje
Priprema:
1. Sjediniti mlaku vodu, svež kvasac, 1/2 kašike šećera i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati brašno, nadošao kvasac, mleko, preostali šećer, so, ulje i umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom da nadođe.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Radnu površinu posuti brašnom i na nju presuti testo. Istanjiti ga na debljinu od 4 cm. Zatim okruglom modlom prečnika 9 cm vaditi krofne, a u sredini vaditi manje krugove prečnika 2 cm.
4. U šerpi zagrejati ulje i ispeći krofne. Polovinu krofni posuti šećerom u prahu, a drugu polovinu preliti otopljenom čokoladom.
Recept Daliborke Smolović iz Kragujevca
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept