Kolač sorela
POTREBNO JE:
Za testo:
- 6 jaja
- 150 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 2 dl pavlake
- 120 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike kakaoa
- 120 g mlevenih oraha
Za fil:
- 5 dl mleka
- 2 dl pudinga od jagode
- 1 margarin
- 200 g šećera u prahu
- džem od jagoda
- 3 kesice šlaga
- 50 g čokolade
PRIPREMA:
Članak se nastavlja posle reklama
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, maslac i 150 g šećera u prahu, dodati pavlaku, kakao, brašno i prašak za pecivo i na kraju mlevene orahe pa dobro promešati.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg pa lagano sjediniti sa žumancima.
3. Smesu sipati u podmazan pleh i peći na 180 °C 20 min. Gotovu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je premazati džemom.
Članak se nastavlja posle reklama
4. Puding umutiti i skuvati u mleku pa ostaviti da se ohladi.
5. Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu i sjediniti sa prohlađenim pudingom.
Članak se nastavlja posle reklama
6. Koru premazati filom, preliti šlagom i na kraju istopljenom čokoladom.
Recept Nataše Struhar iz Bačkog Petrovca
Izvor: Pošalji recept