Sladoled
Potrebno je:
- 6 jaja
- 12 kašika šećera
- 1 vanil-šećer
- 1 pavlaka
- 2 šlaga
- 100 g čokolade
Priprema:
1. Odvojiti žumanca od belanaca.
2. Žumanca umutiti sa 6 kašika šećera i vanil-šećerom. U umućenu smesu dodati pavlaku.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Belanca mikserom penasto umutiti sa preostalih 6 kašika šećera.
4. Sneg od belanaca polako mešajući dodati u smesu od žumanaca.
5. Umutiti 2 šlaga, pa ih dodati smesi za sladoled.
Članak se nastavlja posle reklama
6. U jedan deo sladoleda dodati otopljenu čokoladu.
7. Sladoled dobro ohladiti i služiti.
Članak se nastavlja posle reklama
U sladoled možete dodati šta želite – lešnike, keks, jagode, višnje. Prijatno!
Recept Jasne Stantić iz Subotice
Izvor: Pošalji recept