Čokoladni san

by | jul 14, 2012

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • 1/2 margarina
  • 300 g čokolade  za kuvanje
  • 150 g oraha
  • 2 kašike kakaoa
  • 600 ml mleka ili slatke pavlake

Priprema:

  • Kora

1. Jaja umutiti mikserom, dodati šećer u prahu, otopljen margarin,100 g otopljene čokolade i kakao.

2. Sastojke polako promešati mikserom i na kraju dodati orahe. Još jednom promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Koru peći na 180 °C, oko 25 minuta.

  • Fil

1. U mleko (ili slatku pavlaku) staviti 200 g čokolade, pa kuvati na laganoj vatri dok se masa malo ne zgusne.

2. Fil preliti preko vruće kore. Kada se malo ohladi, tortu staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Količina mleka i čokolade za fil mogu se korigovati po ukusu. Tortu ukrasite šlagom i jagodama.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Ivane Radovanov-Mijatović iz Novog Sada

Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: