Junetina na dižonski način
Potrebno je:
- 1,2 kg juneće krtine
- 4 glavice crnog luka
- 3 kašike senfa
- 2 kašike brašna
- 2 goveđe kocke za supu
- so
- biber
- 1 veza peršuna
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Crni luk iseći na kolutove, a peršun iseckati što sitnije.
2. Šnicle izlupati, posoliti, pobiberiti i premazati senfom pa ih ostaviti u frižideruda odstoje 12 sati.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Zatim uvaljati šnicle u brašno i kratko propržiti.
4. Na dno vatrostalne posude poređati polovinu šnicli, rasporediti crni luk, posoliti, pobiberiti i posuti peršunom. Odgore poređati preostale šnicle i ponovo posuti peršunom.
5. Skuvati supu i njome zaliti jelo te prekriti folijom i peći na 180 °C 90 min.
Članak se nastavlja posle reklama
Kao prilog možete služiti pečeni krompir.
Recept Snežane Kitanović iz Zemuna
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept