Junetina na dižonski način

by | jul 17, 2012

Potrebno je:

  • 1,2 kg juneće krtine
  • 4 glavice crnog luka
  • 3 kašike senfa
  • 2 kašike brašna
  • 2 goveđe kocke za supu
  • so
  • biber
  • 1 veza peršuna
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Crni luk iseći na kolutove, a peršun iseckati što sitnije.

2. Šnicle izlupati, posoliti, pobiberiti i premazati senfom pa ih ostaviti u frižideruda odstoje 12 sati.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Zatim uvaljati šnicle u brašno i kratko propržiti.

4. Na dno vatrostalne posude poređati polovinu šnicli, rasporediti crni luk, posoliti, pobiberiti i posuti peršunom. Odgore poređati preostale šnicle i ponovo posuti peršunom.

5. Skuvati supu i njome zaliti jelo te prekriti folijom i peći na 180 °C 90 min.

Članak se nastavlja posle reklama

Kao prilog možete služiti pečeni krompir.

Recept Snežane Kitanović iz Zemuna

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: