Torta od pirinča sa jabukama
Potrebno je:
- 1 l mleka
- 200 g pirinča
- 2 kesice vanil-šećera
- 100 g šećera + 3 kašike
- 1 kg jabuka
- 3 jaja
- 1 limun
- cimet
- so
- 1 kašika putera
- čokoladni preliv
Priprema:
1. Skuvati mleko sa kašikom putera i malo soli. U ključalo mleko dodati pirinač, poklopiti i kuvati na tihoj vatri.
2. Kada je pirinač skuvan, umešati 100 g šećera i vanil-šećer.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Jabuke očistiti i iseći na kriške. Preliti ih sokom od limuna, posuti cimetom i dinstati dok ne omekšaju.
4. U prohlađen pirinač dodati žumanca i promešati.
5. U podmazan pleh sipati polovinu pirinča, naneti jabuke pa ostatak pirinča.
Članak se nastavlja posle reklama
6. Umutiti belanca sa 3 kašike šećera i uliti preko pirinča. Tortu peći 20 min na 200 °C.
7. Kada se torta ohladi, preliti je čokoladnim prelivom.
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Dragane Badžić iz Beograda
Izvor: Pošalji recept