Gastro

Punjena piletina u sosu od mente

by magazin

24.07.2012.

Potrebno je:

  • 1 veće pileće belo meso
  • 150 g praške šunke
  • 1 pakovanje tost sira
  • 1 pavlaka
  • 100 g majoneza
  • 1 limun
  • 1 kesica čaja od mente
  • so
  • ulje

Priprema:

1. Piletinu iseći na šnicle i posoliti.

2. Na svaku šniclu staviti list sira i list praške šunke, preklopiti i uvezati kuhinjskim kanapom.

3. Meso propržiti na vrelom ulju, a zatim skinuti kanap.

4. Napraviti sos: sjediniti pavlaku, majonez, sok od jednog limuna i kesicu čaja pa ostaviti da odstoji 30 min.

5. Šnicle servirati na tanjir i preliti sosom od mente.

Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja

Izvor: Pošalji recept