Piletina na kineski način
Potrebno je:
- 500 g pilećih grudi
- 1 belance
- 1/2 šolje kukuruznog griza
- 1 čen belog luka
- 1 praziluk
- 1 crvena paprika
- 1 kašika konjaka
- 1 kašika soja sosa
- so
- biber
- 2 kašike ulja
Priprema:
1. Pileće grudi iseći na trake dužine 5 cm, praziluk i papriku na kocke, a beli luk ispasirati.
2. Meso posoliti, pobiberiti i natrljati belim lukom.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Umutiti belance u čvrst sneg, dodati kukuruzni grizi polako promešati. Potom meso umakati u pripremljenu smesu i propržiti na vrelom ulju. Pečeno meso izvaditi i ostaviti sa strane.
4. Na istoj masnoći propržiti praziluk i papriku. Vratiti meso u tiganj, dodati konjak i soja sos pa još malo prodinstati. Jelo poslužiti uz bareni pirinač.
Recept Edite Garčev iz Novog Bečeja
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept