Večeras počinju 30. Olimpijske igre

by | jul 27, 2012

Večeras, svečanim otvaranjem u Londonu, počinju 30. Letnje olimpijske igre. Početak je zakazan za simboličnih 20 časova i 12 minuta po lokalnom vremenu. Od večeras, pa do 12 avgusta, 10.500 sportista iz 214 zemalja sveta, takmičiće se za svoje mesto u olimpijskoj istoriji.

Glavni grad Velike Britanije jedan je od retkih koji ima čast da po treći put postane domaćim Olimpijskih igara (ranije je to bio 1908. i 1948.), a vredni Britanci potrudili su se da ove pamtimo. Velelepni sportski objekti koji predstavljaju prava arhitektonska čuda u proteklih nekoliko godina nicali su širom Londona i njegove okoline.

Članak se nastavlja posle reklama

Iz naše zemlje doputovalo je 115 sportista, koji će se takmičenjem u 15 disciplina pokušati da osvoje 100. olimpijsku medalju za Srbiju.

Između ostalih, u Olimpijsko selo doputovali su teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, teniserke jelena Janković i Ana Ivanović, vaterpolo, odbojkaške i rukometne reprezentacije, plivači Nađa Higl, Čaba Silađi, Milorad Čavić i Ivan Lenđer, atletičari Asmir Kolašinac, Dragutin Topić, Ivana Španović, Mihail Dudaš i mnogi drugi.

Članak se nastavlja posle reklama

Pratite naš portal jer vam ćemo u L&Z Olimpijskom specijalu doneti sve najnovije vesti iz Londona, izjave naših sportista, njihove biografije i uspehe, kao i malo putovanje kroz olimpijsku prošlost.

Tagovi: