Testenina sa tunjevinom
Potrebno je:
- 1 pakovanje testenina
- 1 konzerva tunjevine
- 1/2 praziluka
- 1/2 glavice crvenog luka
- 3 šargarepe
- 2 dl pasiranog paradajza
- 50 g maslina
- mešavina začina
- mlevena crvena paprika
- origano
- bosiljak
- peršun
- parmezan za posipanje
- ulje
Priprema:
1. Praziluk i crveni luk sitno iseckati, šargarepu isitniti u blenderu, a masline iseći na komadiće.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i crveni luk, dodati šargarepu i dinstati 15 min.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Zatim dodati tunjevinu i dinstati još 10 min. pa dodati pasirani paradajz.
4. Na kraju dodati mešavinu začina, crvenu papriku, origano, bosiljak, peršun i masline.
5. U slanoj vodi skuvati testeninu, ocediti je i preliti pripremljenim sosom.
Članak se nastavlja posle reklama
6. Testeninu posuti parmezanom pre služenja.
Recept Nevene Jakovljević Ugarčine iz Novog Sada
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept