Punjene pohovane paprike

by | avgust 2, 2012

 

za 4 osobe

 

vreme pripreme: 35 min.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Potrebno je:

  • 4 sveže paprike srednje veličine
  • 200 g feta sira
  • 200 g švapskog sira
  • 120 g suvog vrata
  • 3 jajeta
  • 150 g prezli
  • brašna po potrebi
  • 3 dl ulja
  • 2 dl tartar
  • sosa
  • origano
  • so

 

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema: 

1. Paprike uzdužno preseći napola zajedno sa peteljkom, a zatim ih očistiti od semena (peteljku ostaviti).

Članak se nastavlja posle reklama

 

2. Suvi vrat iseći na kockice pa sjediniti sa švapskim i izmrvljenim feta sirom. Dodati origano i malo soli po ukusu te dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.

 

3. Pripremljenim filom napuniti polovine paprika i poravnati.

 

Članak se nastavlja posle reklama

4. Ovako punjene paprike uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Postupak paniranja ponoviti još jednom.

 

5. Panirane paprike ispeći na vrelom ulju sa obe strane. Zatim ih vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.

 

6. Prohlađene paprike preliti tartar sosom i poslužiti.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Savet plus: Koru paprike pre paniranja poprskati vodom da bi se uhvatilo brašno.

 

Preporučeno piće: belo vino

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: