Tortilje sa kupusom i krompirom

by | avgust 7, 2012

za 4 osobe

priprema: 60 min.

mirovanje: 30 min.

Potrebno je:  

Članak se nastavlja posle reklama
  • 500 g brašna
  • 1,5 dl ulja
  • 2 dl mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 4 krompira srednje veličine
  • 500 g kiselog kupusa
  • 200 g majoneza
  • 150 g suvog vrata
  • so

1. U manjoj posudi sjediniti mlaku vodu, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac te promešati i ostaviti da nadođe.

2. U posudi za mešenje pomešati polovinu brašna, nadošao kvasac, 1 dl ulja i malo soli te promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja do zidova posude. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

3. U tiganju na preostalom ulju propržiti kiseli kupus.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Krompir obariti u slanoj vodi i ispasirati.

5. Sjediniti dinstani kupus i pasirani krompir.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Nadošlo testo podeliti na manje jufke. Svaku jufkicu istanjiti oklagijom te na sredinu naneti kašiku fila od kupusa i krompira. Ivice testa preklopiti ka unutra pa testo okrenuti tako da krajevi budu dole. Testo potom istanjiti oklagijom da se dobije tortilja.

7. Oblikovane tortilje propržiti na malo ulja sa obe strane da porumene. Zatim ih napuniti preostalim filom od kupusa, seckanim suvim vratom i zaviti u fišek. Služite ih prelivene majonezom.

Savet plus: Tortilje pržite na teflonskom tiganju da se ne bi lepile.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: