Punjene pečurke
za 4 osobe
priprema: 20 min.
pečenje: 15 min.
Potrebno je:
Članak se nastavlja posle reklama
- 12 većih klobuka (poklopaca) pečuraka
- 12 prepeličjih jaja
- 80 g suvog vrata
- 80 g kačkavalja
- ulja po potrebi
- so
Priprema:
1. Klobuke pečuraka posoliti po ukusu i propržiti sa obe strane na malo ulja.
2. Kačkavalj iseći na 12 kockica, a suvi vrat sitno iseckati.
Članak se nastavlja posle reklama
3. U svaki klobuk staviti po kocku kačkavalja i malo suvog vrata, a potom odozgo razbiti prepeličje jaje.
4. Punjene pečurke poslagati u pleh prekriven papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
Članak se nastavlja posle reklama
Savet plus: Gotovo jelo poslužiti toplo.
Izvor: Dobra hrana