Lovačke krmenadle
za 4 osobe
vreme pripreme: 60 min.
Potrebno je:
- 6 svinjskih krmenadli
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike paradajz pirea
- 500 g gotovih njoka
- 150 g mesnate slanine
- 1 kašika seckanog peršuna
- juneće supe od kocke po potrebi
- 2 dl belog vina
- 100 g brašna
- 1 kašika senfa
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na topolom.
2. Crni luk iseći na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk i mesnatu slaninu. Vratiti krmenadle, preliti ih mešavinom belog vina, paradajz pirea i senfa, dodati njoke i naliti junećom supom da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri, a meso potpuno ne omekša. Gotovo jelo posuti peršunom.
Članak se nastavlja posle reklama
Savet plus: U jelo po želji možete dodati ljutu papričicu.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama