Čorba od boranije

by | avgust 19, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 45 min.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g zamrznute žute boranije
  • 1 juneća kocka za supu
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 dl pavlake
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ulja
  • mirođija
  • mešavina začina

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.

2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu i boraniju te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.

3. Kada je povrće napola kuvano, naliti 1,5 l vode, dodati juneću kocku za supu, mlevenu papriku i začine po ukusu. Čorbu kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Pred kraj kuvanja dodati mirođiju, hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode), i sirće te kuvati još 10 min. kako bi se dobila odgovarajuća gustina.

5. U gotovu čorbu dodati pavlaku.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Za pripremu ove čorbe tokom sezone možete koristiti mladu boraniju.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: