Tanan, a snažan – HP Folio 13

by | avgust 21, 2012

Piše: Nebojša Rašković 

Kompanija HP dizajnirala je jedan od najtanjih i najlepših ultrabook računara na svetu – Folio 13, koji je odnedavno dostupan i na našem tržištu. Kompletno je napravljen od aluminijuma i svojim izgledom pomalo podseća na MacBook Air računare, međutim od njih se razlikuje po drugačijoj hardverskoj kontrukciji i nosećoj platformi (Microsoft Windows 7 Professional).

Članak se nastavlja posle reklama

Pošto je izuzetno lagan HP Folio 13 nećete ni osetiti u torbi ili rancu, a ne iziskuje ni previše angažovanja oko održavanja zbog uporebe materijala koji se ne habaju i pružaju punu rezistentnost na većinu spoljih uticaja. Poseduje lepo rešenu tastaturu i sasvim solidan Multi-Touchpad koji u radu pruža maksimalnu udobnost.

U poređenju sa sličnim rešenjima na tržištu Folio 13 je u stanju da odradi najsloženije zadatke koji se postave ispred njega. Sa njime ćete uživati u multimediji visoke definiciji, ali i u igranju igrica i krstarenju po internetu. Jača strana su mu i vrhunski displej, kao i sjajna autonomija baterije, međutim njegova cena nije nimalo pristupačna zbog čega će ostati rezervisan samo za one sa dubljim džepovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: