Pita sa špagetama

by | avgust 22, 2012

za 6 osoba

vreme pripreme: 40 min.

pečenje: 60 min.

 

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 6 listova kore za pitu
  • 400 g šupljih špageta
  • 5 jaja
  • 2 dl kiselog mleka
  • 500 g švapskog sira
  • 300 g feta sira
  • 150 g kačkavalja
  • 3 kašike putera
  • 2 dl mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • so

Priprema:

1. Špagete obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.

2. Posebno umutiti 3 jajeta, kiselo mleko, švapski sir, izmrvljeni feta sir, rendani kačkavalj, prašak za pecivo i malo soli. Zatim dodati obarene špagete i polako promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Puter otopiti na umerenoj temperaturi i njime premazati okruglu tepsiju. Staviti tri kore za pitu jednu na drugu i svaku premazati puterom, vrhove kora ostaviti da padaju preko ivica tepsije.

4. Preko kora sipati pripremljeni fil i ravnomerno ga rasporediti. Vrhove kora saviti ka unutra, odozgo prekriti preostalim korama, svaku premazujući puterom, poslagati ih jednu na drugu i vrhove saviti ka unutra.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Pripremljenu pitu unakrsno iseći na parčad i preliti mešavinom preostalih jaja i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Savet plus: Špagete nemojte previše bariti dase ne bi raspale.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: