Oslić u pršuti

by | avgust 23, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 30 min.

pečenje: 45 min.

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 500 g fileta oslića
  • 200 g listova pršute
  • 10 šeri paradajza
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1,5 dl belog vina
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 limun
  • 2 kašike senfa
  • 4 dl supe od povrća
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Filete oslića iseći na deblje štapiće, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.

2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.

4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.

Savet plus: Za pripremu ovog jela pršutu mašinski isecite da biste je lakšerolovali.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: