Oslić u pršuti
za 4 osobe
vreme pripreme: 30 min.
pečenje: 45 min.
Potrebno je:
Članak se nastavlja posle reklama
- 500 g fileta oslića
- 200 g listova pršute
- 10 šeri paradajza
- 1 dl maslinovog ulja
- 1,5 dl belog vina
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 limun
- 2 kašike senfa
- 4 dl supe od povrća
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Filete oslića iseći na deblje štapiće, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.
Savet plus: Za pripremu ovog jela pršutu mašinski isecite da biste je lakšerolovali.
Izvor: Dobra hrana