Salata od tunjevine i krompira
za 4 osobe
vreme pripreme: 30 min.
Potrebno je:
- 1 veća konzerva tunjevine
- 3 veća krompira
- 1 glavica crnog luka
- 50 g zelenih maslina
- 1/2 limuna
- 150 g mariniranih šampinjona
- 4 kašike maslinovog ulja
- 250 g majoneza
- so
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Krompir u ljusci obariti u slanoj vodi pa ga oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Crveni luk iseći na rebarca, masline na kolutove, a marinirane šampinjonem na listove.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
Članak se nastavlja posle reklama
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crveni luk, šampinjone, masline i tunjevinu. Dodati majonez, sok od limuna, maslinovo ulje i malo soli po ukusu te polako promešati.
5. Pripremljenu salatu staviti u frižider da se rashladi.
Članak se nastavlja posle reklama
Savet plus: Krompir pre rendanja dobroohladite da se ne bi slepio.
Izvor: Dobra hrana